The Horse Boy!

Igår kväll råkade jag klicka över till ettan under en reklampaus och fick se ett underbart program. Jag vet inte om det var en dokumentär eller film, jag tror det var en blandning.

Filmen handlade om ett par som hade en svårt autistisk pojke. Han hade raseriutbrott, var inte toalett tränad och avskilde sig från barn i sin egen ålder. Pappan i familjen märkte att pojken vart lugn när han var i kontakt med familjens hästar.

Han bestämde sig för att ta med sig pojken till Mongoliet och de ridande nomaderna. Hans plan var att de skulle uppsöka renfolket och deras schaman som förhoppningsvis kunde hjälpa dem och hela pojken. Pojken reagerade till en börjar väldigt illa till omställningen och ibland var det väldigt jobbigt för alla inblandade. Men de lyckades hitta renfolket och de fick träffa schamanen. Det häftiga var att man kunde se förändringar hos pojken redan nästa dag.Han gick på toaletten, inga fler raseriutbrott och han valde att leka med barnen istället för föräldrarna.

Det var häftigt att se hur pojken blev lugnare. Han hade fortfarande autism, men alla biverkningar försvann, precis som schamanen hade sagt. Man kan inte säkert veta ifall pojken blev bättre pga det som schamanen gjorde, eller om det var hela upplevelsen i sig som gjorde det. Men häftigt var det!

pappans mål var att pojken skulle lära sig att rida själv, och mot slutet av filmen fick man se just detta. Pojken red, helt oberoende av sin fars hjälp.

This entry was posted in Värt att se?. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>