Onsdagslyckan är tillbaka!!

Säsongens första avsnitt av Grey’s Anatomy är avklarat och min lycka är total! Jag har verkligen saknat denna underbara serie och en del av denna abstinens efter Seattle Grey’s Hospital är nu dämpan, fast nästa onsdag kan inte komma snart nog!

Jag har funderat på en sak… Den saken är ifall jag gillar Eric Saades låt eller inte. Jag gillar rytmen i låten och jag skulle ljuga om jag sa att killen inte kunde dansa, men känns sådär. Men ändå är det någonting som gör att jag gillar den en smula. Kanske är det träffen med Eric Saade som satt sina spår?

Den dagen som melodifestivalen var i Linköping så fick jag, genom MinStoraDag träffa Eric Saade. Han berättade då historien bakom sin låt. Han berättade att låten handlar om att man inte ska vara rädd för att försöka uppfylla sina sina drömmar. Andra kanske säger att dina drömmar är omöjliga att uppfylla och att du borde komma ner på jorden, men denna låt ska då vara en uppmuntran till alla att inte ge upp sina högsta drömmar. Symboliken med glasboxen är att folks fördomar och förväntningar av dig kan tränga in dig i ett hörn, men att du då ska bryta dig loss från den stereotypa formen och gå din egen väg. När Eric krossar glaset är det en symbol för att lämna det gamla bakom sig och ta sig längst fram på scenen där han vill vara.

Eric Saade på Frimurarhotellet i Linköping! (Övriga personer är bortklippta ur fotot då jag inte har tillåtelse att visa bilderna för allmänheten).

Så vi kanske inte ska tolka Eric Saades låt så ytligt. ta det inte ordagrant helt enkelt. Sen om han lyckas i Tyskland är en annan sak.

This entry was posted in Helena tänker till. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>