Romeo och Julia!

Jag har nu kommit hem från en toppenhelg i Stockholm med min syster och min mor. Igår kväll var vi på den underbara musikalen Romeo och Julia som visas på Göta Lejon. Jag tänkte nu ge er min recension på musikalen!

För det första vill jag säga att Romeo och Julia är det absolut bästa jag har sett! Jag har sett många bra musikaler men det här slår faktiskt allt jag har sett tidigare. Men hästlängder! Scenografin, koreografin, kläderna, rollsättningen och musiken var så väl genomtänkt och nytänkande att jag satt och gapade under hela föreställningen. Jag har aldrig sett något liknande förut. Med Jennie Widegren och Fredrik Rydman från Bounce som koreografer kan ni tänka er vilken nivå danserna ligger på och Morgan Alling har gjort ett fantastiskt jobb som regissör.

Om vi ska titta på skådespelarna är de helt rätt för sina roller. Svenska folket gjorde ett fantastiskt val när de valde Lisette Pagler som Julia för hon fullkomligt lyser på scen och Måns Zelmerlöw är så charmig att man mer än gärna skulle ta Lisettes plats i de lite mer intima scenerna. Som pricken över i har Måns och Lisette en sådan personkemi att man köper hela historien utan att blinka.

Jag kan inte sitta och rabbla upp alla underbara karaktärer och skådespelarna bakom dem, men vad jag kan göra är att berätta om min favorit bland alla nämligen Anton Lundqvist som Mercutio. Han hade ett så fantastiskt kroppsspråk och ett underbart minspel som gjorde det omöjligt att älska honom. Han fullkomligt ägde scenen och fick mig att skratta högt vid flertalet tillfällen!

Det finns så mycket jag vill säga om musikalen. Scenografin var så vacker och sångerna genomtänkta, men mina ord kan inte beskriva den upplevelse som det var att se musikalen live. Det ända som kunde ort upplevelsen ännu bättre var om de hade avslutat föreställningen som de började, nämligen med ett rafflande maffigt dansnummer. Det var det enda som jag saknade. Det tog slut lite för abrupt. Annars vill jag bara säga: lyft på rumporna och skynda er till Göta Lejon innan det är för sent! Jag ville se den igen så snart den var över.

httpv://www.youtube.com/watch?v=eQ27o3LLp3Y&feature=player_embedded

Ett litet smakprov!

This entry was posted in Helena tipsar., Värt att se?. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>