Underjorden är hålig som en ost!

Jag hittade precis dessa bilder på hemsidan för illustrerad vetenskap. Bilderna visar hur jorden har kollapsat och lämnat efter sig hål av ofantlig storlek. Jag kommer osökt att tänka på filmen ”The Day The Earth Stood Still”.

Den här bilden är tagen i Guatemala City där marken kollapsade första maj förra året. Hålet är 18 meter brett och 60 meter djupt och det var bara ren tur som gjorde att inga människor skadades.

Den här bilden är tagen utanför Belize i Mellanamerika. Sjunkhålet kallas för Great Blue Hole och är 300 meter brett och hela 124 meter djupt.

Jag vet inte hur andra reagerar när de ser sådana här bilder, men jag får nästan lite svindel. Framför allt på den senare bilden. Jag älskar vatten, men någonting med det outforskade djupa mörker som döljer sig i havet gör mig nervös. Om vi säger såhär. Jag skulle hellre åka ut i rymden än ner i djupet av Atlanten.

För fler bilder och mer information kan du klicka här!

This entry was posted in Helena tänker till, Värt att se?. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>