Mio

På kören igår så började vi prata om Astrid Lindgren och filmer som är gjorda på hennes böcker. Vi pratade om klassiker som Ronja Rövardotter och att Tommy Körberg är med i den. Och sen kom vi in på Mio min Mio och började fundera på vilka som är med i den. Jag var tvungen att kolla det när jag kom hem och blev väldigt förvånad över vad jag hittade. Filmen Mio min Mio är en sovjetisk-svensk-norsk-brittisk produktion. Originalet är på engelska och heter ”Mio in the Land of Faraway”. Jum-Jum, även kallad Benke, spelas av Christian Bale, ni vet han som spelar Batman. Och Riddar Kato spelas av ingen mindre än Christopher Lee. Christopher Lee är bland annat med i Sagan om Ringen, där han spelar Saruman. Väldigt häftigt, enligt mig!

This entry was posted in Onödigt vetande. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>