Mitt bästa äventyr!

Jag tänkte använda det här inlägget till att berätta om det häftigaste äventyr som jag varit med om. Jag gör detta som ett bidrag till en tävling i samarbete med Canon (tävlingen hittar ni här) där man har chansen till att vinna en Canon 600D. Så här är mitt bidrag!

Southern Sun – sommaren 2008

Det här är en summering av den cross country resa jag gjorde under sommaren 2008. Resan gick ut på att jag, tillsammans med 12 andra ungdomar och en guide, reste från New York till Los Angeles på 21 dagar i en minibuss. På vägen gjorde vi både längre och kortare stopp och om nätterna sov vi i tält på de varse campingplatser.

Vi startade med ett tvådagars stopp i Washington DC. Där spenderade vi två dagar med att turista.

Efter denna start på resan fortsatte vi söderut. Nästa stora grej blev i Tennessee där vi testade white water rafting!

Resan gick sedan vidare mot New Orleanse där vi spenderade två dagar med att suga i oss den underbara jazzen, människorna och omgivningen. Här han jag även med att skaffa mig en tatuering på orkanrean, för tro det eller ej, men vi fick faktiskt evakuera vår sista kväll eftersom orkanen Gustav var på intåg!

Resan gick sedan vidare mot texas och första anhalt blev The Alamo vid San Antonio

Vi besökte även Carlsbad Caverns som ligger i New Mexico. En nationalpark lång under marken

Vi fortsatte sedan vidare mot White SandsNational Monument, även detta i New Mexico. White Sands består av 710 kvadratkilometer av kritvita sanddyner mitt ute i den nymexikanska öknen. Sanden består av någon form av gipsmineral och parken är en av de vackraste platser jag någonsin besökt!

Vi sov inte alltid i tält, utan en natt sov vi under bar himmel i närheten av Santa Fe och vaknade när solen gick upp över denna underbara utsikt

Resan bestod av väldigt mycket tid i bilen och vi fick se väldigt mycket. Vid ett tillfälle stannar guiden mitt ute i ingenstans. Han frågar oss om vi har sätt Forset Gump (vilket de flesta har gjort) och berättade att på just där vi är på bilden är precis där som Forest bestämmer sig för att sluta springa. Kommer ni ihåg?

Nästa stora stopp blev vid Monument Vally i Utah. Här fick vi en visning av området av native americans.

Upplevelserna fortsatte. Så efter att vi fått träffa indianerna så fortsatte vi mot Grand Canyon där vi tog oss en minst sagt rejäl promenad. Att gå ner var inte så farligt och man tänkte att det här klarar jag av, inte problem. Det var bara det att man var ju tvungen att gå upp igen och då började man ångra sig en aning.

Vi var inte bara ute och vandrade i Grand Canyon om ni tror det. Nä vi fick inte riktigt nog där utan vi fortsatte att ta ut oss i bergen, bl.a. Bryce Canyon

Och Zion

Efter allt detta vandrande behövde vi ett byta av scenario och tog oss vidare mot..

Självklart är ingen resa komplett utan ett besök i Las Vegas. Vi njöt av hotell, sängar, och sprakande ljus och glädje! Bilden nedan är från fontänen framför hotellet The Bellagio.

Och bara ett stenkast från Las Vegas låg resans mål, nämligen Los Angeles. Och man kan ju inte åka till Los Angeles utan att besöka de välkända avgjutningarna av kändishänder och fötter?

Jag märkte, till min lycka, att jag har exakt lika stora händer som Johnny Depp! Vet inte om det är jag som har stora händer, eller om det är hans händer som är små? Hur som helst så är detta en snabb sammanfattning av det största äventyret i mitt liv! En resa som jag rekommenderar stark! Men en Canon 600D att fota allt med hade inte suttit fel.

Vem vet, kanske till nästa resa!

This entry was posted in The things that make you go Wow!. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>