Sömn som sömn?

Jag har funderat på en grej. Hur kommer det sig att om man lägger sig för att vila/sova på dagen så kan man ligga fullt påklädd under täcker, alltså med långbyxor, långärmat, strumpor och tofflor, men ändå vara lite frusen? Skulle man göra samma sak när man ska sova för natten så skulle man ju svettas ihjäl.

En till sak. Om man lägger sig på dagen så somnar man väldigt ofta på en gång och så vaknar man oftast av sig själv efter ett tag och känner sig lite piggare. Men på natten så kan man vrida och vända på sig och inte somna alls, plus att man väldigt sällan vaknar av sig själv och man är definitivt inte pigg när man vaknar!

Och en sista grej. Varför dyker det upp en massa bilder på ugglor när jag googlar på ordet ”sova”?

Det är sånt som Helena går och grubblar på…

This entry was posted in Helena tänker till. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>