Paranoid?

Här följer nu lite onödigt vetande om mig.

Såhär ligger det till. Jag älskar kyckling, jag tycker det är fantastiskt gott och äter det ofta, men det finns ett litet problem. Det är nämligen så att jag hatar, verkligen HATAR, att handskas med rå kyckling. Jag blir lätt paranoid när det gäller kyckling. Jag har en egen skärbräda som bara är till för kyckling och en kniv som jag i stort sätt också bara använder till kyckling (kan använda den för att skära andra råa varar, exempelvis kött eller fisk, saker som jag vet ska tillagas ordentligt). Jag har även en speciell bunke som jag använder för att enbart tina kyckling i. När jag väl har skurit kycklingen så har jag en lite rutin när jag tvättar händerna. Jag varvar tvål och diskmedel och tvättar händerna minst sex gånger. Jag använder en nagelborste och skrubbar ordentligt händerna och under naglar och sen avslutar jag med handsprit. Diskbrädan, kniven och bunken diskas också ett flertal gånger med en speciell borste och massor med diskmedel. Och kycklingen då? Jo den ska stekas/kokas länge. En kyckling som är aningen torr är enligt mig den godaste! Och som om inte det var nog. När jag väl har ätit kycklingen så sitter jag alltid och är lite rädd för att jag ska bli magsjuk av det. Som sagt, jag älskar kyckling, men ibland funderar jag på om det är värt det…

Så vad säger ni? Är jag aningen paranoid när det gäller kyckling? Eller är det fler som är som jag?

This entry was posted in Onödigt vetande. Bookmark the permalink.

One Response to Paranoid?

  1. Sara says:

    Ja, det är du nog. ;-) Även om jag kände en tjej som diskade tomaterna med diskmedel innan de skulle ätas…
    Först trodde jag att du tyckte det var otäckt med rå kyckling p g a formen eller känslan – när jag ska stycka en kyckling kan jag känna att jag borde bli vegetarian . Samtidigt gör jag hellre det än tänker på hur många kycklingar det gått åt för att fylla en påse kycklingben.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>