Ständigt dessa val..

Den här veckan är valvecka på universitetet. Det innebär att jag denna vecka måste bestämma vad jag vill läsa under höstterminen 2012. Jag trodde att jag hade bestämt mig för länge sen om hur jag ville lägga upp mina studier. Jag skulle läsa AUO3 med examensarbetet nu till hösten och sen en breddning i svenska till våren 2013. Men som alltid så börjar hjärnan snurra när det är dags för beslut.

Allt började med att jag pratade med Emma på facebook om distanskurser. Det visar sig att vi kan läsa disktanskurser som sen ger oss behörighet inom läraryrket. jag började leka med idén att läsa en kurs på 30hp på halvtid och på så vis få till ännu ett ämne. Det går ju att göra det utan att ändra mina nuvarande planer. Men så kom min brillianta hjärna på en idé. Om jag hittar en kurs i svenska på 15hp och läser den på distans så ger det mig den behörighet jag behöver i svenska och lämnar därför utrymme till att läsa en annan breddning på universitet.

Jag hittade såklart en kurs som skulle kunna fungera. Så bra tänker ni. På sätt och vis säger jag. Om det nu är så att denna kurs skulle räcka för att kompletera svenskan (jag har mailat en studievägledare och frågat) så innebär ju detta att jag måste hitta en annan breddning att läsa. Det naturliga valet är då antingen natur eller samhäll. Även om samhäll kanske är min avdelning så känns natur mer passande i den ämneskombo som jag redan har. Säg då att jag ska läsa natur, då kommer nästa problem. Den naturkurs som är bäst att läsa går på höstterminen. Det betyder alltså att jag i så fall skulle behöva läsa den nu till hösten och där med göra det valet innan veckan är slut. Gah!

All denna information som snurrar runt i huvudet tillsammans med kartläggningen har gjort så att jag fått huvudvärk. Jag antar att det jag kan göra nu är att vänta på svar från studievägledaren…

This entry was posted in Det glamorösa livet som student. Bookmark the permalink.

One Response to Ständigt dessa val..

  1. Emma says:

    Jag vet vännen, it messes with your head! Du kommer komma fram till ett bra beslut, vänta på svar och tänk på det, du har ju faktiskt hela veckan på dig. (försöker även lugna mig själv…) Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>